Imate pitanja? Nazovite nas 098 359795
košarica 0

Naš blog

​Briga o bolesnom djetetu na putovanju

Putovanja i odmor bi trebala biti ugodna i zabavna te se nadamo kako vam ovaj članak nikada neće biti potreban, no ako se dogodi situacija da se dijete razboli dok ste na putovanju, nemojte paničariti nego budite spremni.

Puno ste vremena uložili u planiranje putovanja, uzeli godišnje, spakirali sve, platili smještaj i karte, a kad ono na dan putovanja dijete se razboli i što sada?

Prevencija

Prije putovanja na bilo koju destinaciju uputno je provjeriti kakve su zdravstvene mjere i uvjeti u toj zemlji. Provjerite jesu li preporučena kava cjepiva ili mjere zaštite prije dolaska i po dolasku na lokaciju. Ako putujete s jako malom bebom koja još nije procijepljena za sve propisano, provjerite s liječnikom je li OK voditi bebu u tu određenu zemlju koju posjećujete. Svakako uzmite i putno zdravstveno osiguranje za vas i vašu djecu, bez obzira kamo putujete i na koliko dugo.

Prije putovanja

Prije puta provjerite koji su hitni brojevi u toj zemlji za pozivanje Hitne pomoći i druge pomoći te ih umemorirajte u telefon. Raspitajte se o liječničkoj pomoći u tom mjestu, postoji li ambulanta Hitne pomoći, opći liječnik, pedijatar i slično.

Što ponijeti za prvu pomoć

Ponekad u slabije napućenim mjestima ili zemljama na istoku nećete tako lako moći naći u ljekarni ono što kupujete kod kuće ili će vam biti nelagodno koristiti strani proizvod s kojim niste upoznati. Zato je dobro ponijeti osnovne medicinske potrepštine iako će vam one uzeti nešto mjesta u prtljagi:

- Sirup protiv temperature

- Trake za mjerenje temperature

- Kremu za kožne osipe

- Kremu za zaštitu od sunca

- Pakete za rehidraciju

- Flastere

- Potrebne lijekove za dijete

Kako izbjeći bolest

Iako se ne može prevenirati sve, ponešto je ipak moguće, evo nekih naputaka:

- Obavezno temeljito perite djeci ruke prije obroka

- Pijte vodu iz boce

- Nemojte jesti već narezano voće i povrće oprano u lokalnoj vodi

- Izbjegavajte sunce između 11 i 15 h, obavezno koristite kremu protiv sunca sa zaštitnim faktorom 50, a razmislite i o odjeći lakšeg tipa s dugim rukavima

Ako ste odrastao čovjek i dogodi vam se nešto od ovoga već ćete se nekako utješiti, ali djeci ove boljke teško padaju, a pogotovo ako su na nepoznatom teritoriju. I iako ne možemo garantirano putovati sa 100% sigurnosti kako će sve biti OK, ove mjere predostrožnosti će nam dati određenu sigurnost i pobrinuti se da odmor prođe maksimalno zdravo.

Možda će vas zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

​Savršen SKI odmor s djecom

Kao i svaki obiteljski odmor, skijanje ima svoje lijepe i svoje manje lijepe strane. Evo nekoliko savjeta koji mogu pomoći da vaše ovogodišnje skijanje s djecom ima samo lijepe strane.

Nastavi čitati
​Putovanje s djetetom: pregled po dobi – dio 1.

Putovanje s bebom ili malom djecom predstavlja određeni izazov. Potrebno je pomno isplanirati što sve treba spakirati, kako ih zaokupiti za vrijeme puta, kako ih umiriti na dugim avionskim putovanjima i slične stvari o kojima smo pisali. No, također pruž...

Nastavi čitati
​Zagreb proglašen gradom s najljepšim adventom u Europi

Na stranicama European Best Destination Zagreb je nadmašio mnoge europske metropole i pobjednik je ovogodišnjeg izbora za najbolju božićnu destinaciju u Europi.

Nastavi čitati

Prijava u shop

Korisničko ime (e-mail adresa)

Lozinka

Prijavite se s vašim Facebook računom:

Spoji se putem Facebooka

Zaboravili ste lozinku?

Registracija