Imate pitanja? Nazovite nas 098 359795
košarica 0

Naš blog

​Kada djeca trebaju početi skijati

Ako volite skijanje, vjerojatno ćete i svoju djecu voditi na skijanje i željeti uvesti u taj lijepi zimski sport. No kada su najmlađi spremni na skijanje?

Kada početi sa skijanjem je top pitanje roditelja skijaša koji putuju u planine. U kojoj dobi moje dijete može skijati ili snowboardati?

Odgovori mogu biti zbunjujući ili kontradiktorni te uključivati individualni kognitivni razvoj djeteta. Ali mogu biti i konkretniji. Idealno, svatko bi trebao početi skijati u dobi od tri ili četiri godine. U toj dobi djeca su neustrašiva. Mala su i blizu zemlje što im daje niže gravitacijsko središte pa bolje održavaju ravnotežu. Zbog svega navedenog i nedostatka nesamopouzdanja djeci je puno lakše naučiti skijati nego što je to odraslima.

Najbolje je kad skijaš razmišlja o tome kako je naučio skijati i ne može se sjetiti baš kao što se ne možemo sjetiti kako smo točno naučili hodati, jednostavno jesmo. Napredak na skijama pak će biti individualan, prirodan i intuitivan. Naravno, nema gornje granice kada se može učiti skijati, u slučaju da je jedan roditelj skijaš, a drugi nije, to nije prepreka za obiteljsko skijanje.

Ipak neće sva djeca zavoljeti skijanje ili barem ne odmah prve godine. U godinu dana se puno toga promjeni za malu djecu i možda će ima sljedeće sezone skijanje biti draže. Izdvajamo naputke jednog učitelja skijanja za djecu u dobi od tri godine:

- Najvažnije je da se djeca zabavljaju i da im je osmjeh na licima. Učitelji skijanja često nisu vrhunski eksperti u skijanju nego u radu s djecom.

- Bitno je da se ski škola prilagodi i onima koji možda i ne uživaju toliko u skijanju te da im da neke druge aktivnosti kao što je nošenje klupske maskote, zastave i slično.

- U dobi od tri godine djeca ne mogu pratiti kompleksne upute, već je naglasak na upoznavanju s tehnikom i osjećajem. Ne treba forsirati niti duljinu boravka na snijegu.

Što se snowboarda tiče tu je također preporučljiva slična dob, iako je pet godina možda optimalna dob kada se neće osjećati čudno stajaći zarobljeni na jednoj dasci. Sve u svemu, djeca trebaju prvo zavoljeti skijanje i boardanje, a tehnika i uspjeh u tim sportovima će svake godine postajati bolji i veći.

Možda će vas zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

Putovanje avionom – kako se pripremiti

Putujete li avionom i vodite li sa sobom malo dijete ili bebu, vjerojatno ćete primijetiti kako vas drugi putnici odmjeravaju prilikom ulaska u kabinu. Svi će se nadati da nećete sjesti blizu njih ili, sačuvaj bože, pored njih. Svi vole djecu, ali ne...

Nastavi čitati
Dobitnici poklon bonova za kupovinu u našem webshopu

Kao što sada znate, otvorena je internet trgovina Mali putnici s najvećom ponudom potrepština za bebe! Kako biste isprobali naše usluge i uvjerili se u kvalitetu koju pružamo, pripremili smo nagradni natječaj.

Nastavi čitati
​Briga o bolesnom djetetu na putovanju

Putovanja i odmor bi trebala biti ugodna i zabavna te se nadamo kako vam ovaj članak nikada neće biti potreban, no ako se dogodi situacija da se dijete razboli dok ste na putovanju, nemojte paničariti nego budite spremni.

Nastavi čitati

Prijava u shop

Korisničko ime (e-mail adresa)

Lozinka

Prijavite se s vašim Facebook računom:

Spoji se putem Facebooka

Zaboravili ste lozinku?

Registracija