Imate pitanja? Nazovite nas 098 359795
košarica 0

Naš blog

Koje pelene izabrati?

Nekada davno nije bilo toliko dilema oko nečeg što je tu kao pomoć, a ne opterećenje, a to su pelene. U današnje moderno doba, vrijeme novih saznanja, koje pelene odabrati za svoju bebu nije nimalo lako pitanje. Naravno, nije lak ni odgovor iako je najispravniji onaj – odaberite ono što vama i vašoj bebi najviše odgovara, bez obzira na trendove ili prakse drugih mama.

Odabir pelena nije jednostavan u smislu da postoji vječita borba i pitanje – jednokratne ili višekratne platnene pelene? Osim komfora koje pelene pružaju, bitan je sastav materijala, on mora biti siguran za vašu bebicu, a zatim dolaze na red drugi faktori poput isplativosti pelena, jednostavnost upotrebe, ekološka strana priče o pelenama i tako dalje. Bitno je da pelene dišu, da ne iritiraju bebinu meku kožu i da rade svoj posao, zadržavaju neželjene sadržaje gdje im je mjesto uz praktično rukovanje za majku ili oca koji premataju dijete.

U našem dućanu nudimo zaista velik izbor pelena, vrta i brendova kojima vjerujete pa su tako tu od jednokratnih pelena Pampers, Libero, Puffies, Bambo Nature, Double care. Pampers Active Baby-Dry pelene imaju mikrogranule Micro Pearls™ koje mogu upiti do 30 puta veću težinu od svoje i zadržati vlažnost daleko od bebine kože.

Ako ste više za pamučne pelene, brend Bambino Mio ima široki asortiman pelena, ali i gaćica za prijelazno razdoblje odvikavanja od pelena, a sve uz povoljne cijene i besplatnu dostavu u našem webshopu. Tu ćete naći i Tetra pelene. Tetra pelene su izrađene od dvoslojne tetra tkanine od 100% pamuka. Birajte između bijelih ili onih s tiskom.

Prednost jednokratnih pelena je to što postoje u različitim varijantama, a svaki proizvođač ima svoju tehnologiju i oplemenjuje pelenu dodacima kako bi bila što praktičnija i jednostavnija za upotrebu. Određene su težinom djeteta. Kao najveći nedostatak navodi se da pelene čine velik dio komunalnog otpada te da se dugo razgrađuju pa nisu eko friendly.

Za tradicionalniji pristup su dakle platnene pelene koje mogu biti obične bijele tetra pelene i švedske pelene koje se koriste u kombinaciji ili moderne pamučne pelene koje su nastale kao novi proizvod temeljen prema iskustvu i potrebama roditelja. Potrebno je imati najmanje trideset tetra pelena. Pelene se peru pa su tako pogodnije za ekološki osviještene, ali opet uz prašak za pranje i dezinficijense postoji utjecaj na okoliš, a i potrošnja vode nije zanemariva.

U zadnje vrijeme neki roditelji prakticiraju i ne upotrebljavanje pelena tzv. bespelenaštvo. Bespelenaštvo kao princip nenošenja pelena kod beba već od samog rođenja nekima zvuči zaista nezamislivo, a neki kažu da tako beba odrasta prirodnije. Ako ste vi u timu pelene, naš webshop ima sve pelene koje će vaša beba ikada trebati. Naručite i dozvolite da vam pokažemo kako kupnja pelena može biti brza i jednostavna, uz prigodnu dostavu.

Možda će vas zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

​Bebe lakše razabiru govor kad slobodno pokreću jezik

Stručnjaci su proveli istraživanje na University of British Columbia i otkrili kako sprječavanje slobodnog pokretanja jezika kod dojenčadi ometa njihovu mogućnost kod razlikovanja govornih zvukova. Istraživanje po prvi put dovodi u izravnu vezu oralno...

Nastavi čitati
​Putovanje više generacija zajedno

Nerijetko se na putovanja s obitelji odlučujemo povesti i starije članove poput bake i djeda ili tete, ujne i drugih. Grupna putovanja su jeftinija, a i dobro nam dođe još odraslih osoba koje mogu preuzeti brigu za djecu i tako svima omogućiti odmor j...

Nastavi čitati
Od sada iznajmite opremu za bebe i u Hrvatskoj

U Hrvatskoj do sada nije bilo mogućnosti unajmljivanja opreme za bebe. Dok je vani, posebno u Americi, uobičajeno planirati odmor i pri tom računati na unajmljivanje dječje opreme od raznih tvrtki koje se time bave, u Hrvatskoj po prvi puta nudimo ova...

Nastavi čitati

Prijava u shop

Korisničko ime (e-mail adresa)

Lozinka

Prijavite se s vašim Facebook računom:

Spoji se putem Facebooka

Zaboravili ste lozinku?

Registracija