Imate pitanja? Nazovite nas 098 359795
košarica 0

Poštovani kupci, internet trgovina Mali putnici od 15.08.2022. prestaje s radom prodajnog dijela asortimana te više neće zaprimati narudžbe. Najam dječje opreme će i dalje ostati u ponudi. Zahvaljujemo na ukazanom povjerenju.

Naš blog

Koje pelene izabrati?

Nekada davno nije bilo toliko dilema oko nečeg što je tu kao pomoć, a ne opterećenje, a to su pelene. U današnje moderno doba, vrijeme novih saznanja, koje pelene odabrati za svoju bebu nije nimalo lako pitanje. Naravno, nije lak ni odgovor iako je najispravniji onaj – odaberite ono što vama i vašoj bebi najviše odgovara, bez obzira na trendove ili prakse drugih mama.

Odabir pelena nije jednostavan u smislu da postoji vječita borba i pitanje – jednokratne ili višekratne platnene pelene? Osim komfora koje pelene pružaju, bitan je sastav materijala, on mora biti siguran za vašu bebicu, a zatim dolaze na red drugi faktori poput isplativosti pelena, jednostavnost upotrebe, ekološka strana priče o pelenama i tako dalje. Bitno je da pelene dišu, da ne iritiraju bebinu meku kožu i da rade svoj posao, zadržavaju neželjene sadržaje gdje im je mjesto uz praktično rukovanje za majku ili oca koji premataju dijete.

U našem dućanu nudimo zaista velik izbor pelena, vrta i brendova kojima vjerujete pa su tako tu od jednokratnih pelena Pampers, Libero, Puffies, Bambo Nature, Double care. Pampers Active Baby-Dry pelene imaju mikrogranule Micro Pearls™ koje mogu upiti do 30 puta veću težinu od svoje i zadržati vlažnost daleko od bebine kože.

Ako ste više za pamučne pelene, brend Bambino Mio ima široki asortiman pelena, ali i gaćica za prijelazno razdoblje odvikavanja od pelena, a sve uz povoljne cijene i besplatnu dostavu u našem webshopu. Tu ćete naći i Tetra pelene. Tetra pelene su izrađene od dvoslojne tetra tkanine od 100% pamuka. Birajte između bijelih ili onih s tiskom.

Prednost jednokratnih pelena je to što postoje u različitim varijantama, a svaki proizvođač ima svoju tehnologiju i oplemenjuje pelenu dodacima kako bi bila što praktičnija i jednostavnija za upotrebu. Određene su težinom djeteta. Kao najveći nedostatak navodi se da pelene čine velik dio komunalnog otpada te da se dugo razgrađuju pa nisu eko friendly.

Za tradicionalniji pristup su dakle platnene pelene koje mogu biti obične bijele tetra pelene i švedske pelene koje se koriste u kombinaciji ili moderne pamučne pelene koje su nastale kao novi proizvod temeljen prema iskustvu i potrebama roditelja. Potrebno je imati najmanje trideset tetra pelena. Pelene se peru pa su tako pogodnije za ekološki osviještene, ali opet uz prašak za pranje i dezinficijense postoji utjecaj na okoliš, a i potrošnja vode nije zanemariva.

U zadnje vrijeme neki roditelji prakticiraju i ne upotrebljavanje pelena tzv. bespelenaštvo. Bespelenaštvo kao princip nenošenja pelena kod beba već od samog rođenja nekima zvuči zaista nezamislivo, a neki kažu da tako beba odrasta prirodnije. Ako ste vi u timu pelene, naš webshop ima sve pelene koje će vaša beba ikada trebati. Naručite i dozvolite da vam pokažemo kako kupnja pelena može biti brza i jednostavna, uz prigodnu dostavu.

Možda će vas zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

​Kada djeca trebaju početi skijati

Ako volite skijanje, vjerojatno ćete i svoju djecu voditi na skijanje i željeti uvesti u taj lijepi zimski sport. No kada su najmlađi spremni na skijanje?

Nastavi čitati
​Putovanje više generacija zajedno

Nerijetko se na putovanja s obitelji odlučujemo povesti i starije članove poput bake i djeda ili tete, ujne i drugih. Grupna putovanja su jeftinija, a i dobro nam dođe još odraslih osoba koje mogu preuzeti brigu za djecu i tako svima omogućiti odmor j...

Nastavi čitati
​Zašto su putovanja znanstveno dokazano dobra za djecu

Često se može čuti kako su roditelji koji putuju s malom djecom zapravo sebični. Argument je da mala djeca ionako ne mogu sudjelovati u putovanju na ravnopravan način, a neće se niti sjećati ičega s putovanja. No ovo zapravo nije blizu istine, dapače,...

Nastavi čitati

Prijava u shop

Korisničko ime (e-mail adresa)

Lozinka

Prijavite se s vašim Facebook računom:

Spoji se putem Facebooka

Zaboravili ste lozinku?

Registracija