Imate pitanja? Nazovite nas 098 359795
košarica 0

Naš blog

Posjetite Dubrovnik s obitelji

Zašto odabrati Dubrovnik za odredišnu destinaciju? Iako je mali grad, Dubrovnik se zaista trudi ugoditi svojim turistima. Njegov moto je Libertas što znači "sloboda", a civilizacijski i kulturološki odiše europskim duhom kao da je u Europskoj uniji već desetljećima, a ne svega par godina.

Stari grad je pun povijesti, od drevne Republike pa sve do ne tako davnog bombardiranja od strane Jugoslavenske narodne vojske u 1991. Mlađi pamte Dubrovnik kao Kraljev grudobran u TV seriji Game of Thrones, a velika vijest je kako je nedavno najavljeno da će ovoga proljeća Dubrovnik biti i filmska lokacija za film Zvjezdani ratovi – Epizoda VIII.

A evo što možete raditi u Dubrovniku, osim obilaska lokacija snimanja. Možete i morate prošetati po gradskim zidinama. Zidine su duge oko dva kilometra, a pojedini dijelovi su čak iz 12. stoljeća. Ulaz je oko 100 kuna, nalazi se kod gradskog ulaza Pile. Ne zaboravite se namazati kremom za sunčanje kako biste u potpunosti mogli uživati u pogledu na prekrasno plavo more bez straha od opekotina koje mnogi turisti „zarade“ upravo na gradskim zidinama.

Možete zatim iznajmiti kajake, roniti, istraživati obližnje špilje, a za ove aktivnosti savjet je da na jedino dijete treba doći jedan odrastao kao pratitelj. Cijene za ovakve programe su obično oko 300 kn. Obavezno morate otići i na izlet na otok Lokrum. Vožnja brodom taje 15-tak minuta i košta oko 70 kuna. Otok je poznat po prekrasnoj vegetaciji i kristalno čistom moru. Otok je jako malen pa ga je moguće cijelog obići i kao takav pogodan je za dječju igru.

Iz Zagreba možete jednostavno do Dubrovnika – avionom. Pogledajte akcije koje ima Croatia Airlines i koje često donose karte već od 300 kn u jednom smjeru.

Možda će vas zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

Što beba doživljava i radi u prvome satu nakon rođenja

Dolazak bebe na svijet je unikatno iskustvo kako za bebu tako i za mamu i tatu. A kako izgledaju prve minute nakon dolaska vaše bebice? Što se događa, što beba radi? Odgovor na ta pitanja dalo je jedno istraživanje u Švedskoj u kojemu su se proučavala in...

Nastavi čitati
Od sada iznajmite opremu za bebe i u Hrvatskoj

U Hrvatskoj do sada nije bilo mogućnosti unajmljivanja opreme za bebe. Dok je vani, posebno u Americi, uobičajeno planirati odmor i pri tom računati na unajmljivanje dječje opreme od raznih tvrtki koje se time bave, u Hrvatskoj po prvi puta nudimo ovakvu...

Nastavi čitati
​Zašto su putovanja znanstveno dokazano dobra za djecu

Često se može čuti kako su roditelji koji putuju s malom djecom zapravo sebični. Argument je da mala djeca ionako ne mogu sudjelovati u putovanju na ravnopravan način, a neće se niti sjećati ičega s putovanja. No ovo zapravo nije blizu istine, dapače, po...

Nastavi čitati

Prijava u shop

Korisničko ime (e-mail adresa)

Lozinka

Prijavite se s vašim Facebook računom:

Spoji se putem Facebooka

Zaboravili ste lozinku?

Registracija