Imate pitanja? Nazovite nas 098 359795
košarica 0

Naš blog

​Putovanje s djetetom: pregled po dobi – dio 1.

Putovanje s bebom ili malom djecom predstavlja određeni izazov. Potrebno je pomno isplanirati što sve treba spakirati, kako ih zaokupiti za vrijeme puta, kako ih umiriti na dugim avionskim putovanjima i slične stvari o kojima smo pisali. No, također pruža i određene beneficije kao što je doživljaj svijeta, novih mjesta i puta kroz dječje oči. Ako se još dvoumite trebate li na put s manjim djetetom ili ćete čekati da poraste, evo nekih stvari koje trebate uzeti u obzir.

Putovanje s bebom

Odlično: Na neki način s bebama je najlakše putovati jer će se one prilagoditi vama i vašem tempu, pogotovo ako još dojite, većina puta će biti spavanje i hranjenje. Pošto još nisu mobilna, neće biti brige oko toga da će djeca odlutati. Dobro je što pristaju i na druge odrasle pa ih možete ostaviti na čuvanje nekome s kim putujete, a vi se malo odmoriti.

Izazov: Bebe zahtijevaju dosta opreme. Ako i pokušate spakirati malo stvari, ne ožete izbjeći određeni broj pelena, maramica, robice, kolica, nosiljke. Srećom zato su tu Mali putnici koji vam mogu olakšati put i gdje možete unajmiti opremu koju trebate kao što su kolica ili hranilica, jednom kad dođete na destinaciju. Ovismo o bebi izazov može biti i spavanje, npr. ako beba zahtjeva tihu okolinu, a i plakanje. OK, ovo više može biti izazov za ljude oko vas npr. u avionu.

Putovanje s mali djetetom

Odlično: Ove male osobe upravo otkrivaju svijet koji ih u pravilu oduševljava! Malu djecu sve zanima, znatiželjna su i može biti odlično otkrivati destinaciju kroz njihove oči. Također, to je dob u kojoj su slatki i okolini simpatični pa će svugdje nailaziti na ljubazne ljude ili biti dragi obitelji, ako putujete u posjetu. Također prehrana ne mora biti striktno na vrijeme pa niste opterećeni time.

Izazov: Iscrpljujuće. Mala djeca i njihova znatiželja te nepresušna energija znaju biti zamorni za roditelje. Većinu vremena ćete tako možda morati trčati za njima, micati ih iz opasnih situacija, odgovarati na neprestana pitanja. Također, popodnevno spavanje može biti izazov jer ih nova okolina može previše stimulirati i izbaciti iz uhodanog ritma. Prehrana može biti učestalija.

Možda će vas zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

​Putovanje više generacija zajedno

Nerijetko se na putovanja s obitelji odlučujemo povesti i starije članove poput bake i djeda ili tete, ujne i drugih. Grupna putovanja su jeftinija, a i dobro nam dođe još odraslih osoba koje mogu preuzeti brigu za djecu i tako svima omogućiti odmor j...

Nastavi čitati
​Zašto su putovanja dobra za djecu

Razlozi za putovanje s djecom mogu biti razni, a mi ovdje navodimo neke koji su svakako upečatljivi:

Nastavi čitati
Dobitnici poklon bonova za kupovinu u našem webshopu

Kao što sada znate, otvorena je internet trgovina Mali putnici s najvećom ponudom potrepština za bebe! Kako biste isprobali naše usluge i uvjerili se u kvalitetu koju pružamo, pripremili smo nagradni natječaj.

Nastavi čitati

Prijava u shop

Korisničko ime (e-mail adresa)

Lozinka

Prijavite se s vašim Facebook računom:

Spoji se putem Facebooka

Zaboravili ste lozinku?

Registracija