Imate pitanja? Nazovite nas 098 359795
košarica 0

Poštovani kupci, internet trgovina Mali putnici od 15.08.2022. prestaje s radom prodajnog dijela asortimana te više neće zaprimati narudžbe. Najam dječje opreme će i dalje ostati u ponudi. Zahvaljujemo na ukazanom povjerenju.

Naš blog

​Putovanje s djetetom: pregled po dobi – dio 1.

Putovanje s bebom ili malom djecom predstavlja određeni izazov. Potrebno je pomno isplanirati što sve treba spakirati, kako ih zaokupiti za vrijeme puta, kako ih umiriti na dugim avionskim putovanjima i slične stvari o kojima smo pisali. No, također pruža i određene beneficije kao što je doživljaj svijeta, novih mjesta i puta kroz dječje oči. Ako se još dvoumite trebate li na put s manjim djetetom ili ćete čekati da poraste, evo nekih stvari koje trebate uzeti u obzir.

Putovanje s bebom

Odlično: Na neki način s bebama je najlakše putovati jer će se one prilagoditi vama i vašem tempu, pogotovo ako još dojite, većina puta će biti spavanje i hranjenje. Pošto još nisu mobilna, neće biti brige oko toga da će djeca odlutati. Dobro je što pristaju i na druge odrasle pa ih možete ostaviti na čuvanje nekome s kim putujete, a vi se malo odmoriti.

Izazov: Bebe zahtijevaju dosta opreme. Ako i pokušate spakirati malo stvari, ne ožete izbjeći određeni broj pelena, maramica, robice, kolica, nosiljke. Srećom zato su tu Mali putnici koji vam mogu olakšati put i gdje možete unajmiti opremu koju trebate kao što su kolica ili hranilica, jednom kad dođete na destinaciju. Ovismo o bebi izazov može biti i spavanje, npr. ako beba zahtjeva tihu okolinu, a i plakanje. OK, ovo više može biti izazov za ljude oko vas npr. u avionu.

Putovanje s mali djetetom

Odlično: Ove male osobe upravo otkrivaju svijet koji ih u pravilu oduševljava! Malu djecu sve zanima, znatiželjna su i može biti odlično otkrivati destinaciju kroz njihove oči. Također, to je dob u kojoj su slatki i okolini simpatični pa će svugdje nailaziti na ljubazne ljude ili biti dragi obitelji, ako putujete u posjetu. Također prehrana ne mora biti striktno na vrijeme pa niste opterećeni time.

Izazov: Iscrpljujuće. Mala djeca i njihova znatiželja te nepresušna energija znaju biti zamorni za roditelje. Većinu vremena ćete tako možda morati trčati za njima, micati ih iz opasnih situacija, odgovarati na neprestana pitanja. Također, popodnevno spavanje može biti izazov jer ih nova okolina može previše stimulirati i izbaciti iz uhodanog ritma. Prehrana može biti učestalija.

Možda će vas zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

​Zašto zimi putovati u Europu?

Putovanja najčešće vežemo uz sunce, toplinu, puno svjetlosti oko nas, sjedenje na otvorenim terasama i promatranje prolaznika ili mora. Nije slučajno da najviše turista putuje upravo ljeti. Osim vremena za obitelji s djecom ljeto je pogodno jer tada ne...

Nastavi čitati
​Zašto su putovanja znanstveno dokazano dobra za djecu

Često se može čuti kako su roditelji koji putuju s malom djecom zapravo sebični. Argument je da mala djeca ionako ne mogu sudjelovati u putovanju na ravnopravan način, a neće se niti sjećati ičega s putovanja. No ovo zapravo nije blizu istine, dapače,...

Nastavi čitati
Preporučujemo ove plaže za posjetu s djecom

Mnogi roditelji koji na odmor dolaze s djecom traže upravo plaže prilagođene najmlađima. To znači da prvenstveno traže čisto more, sigurni ulaz i izlaz iz mora, uređenu plažu s tušem i wc-om te blizinom kakvog ugostiteljskog objekta, a poželjan je i h...

Nastavi čitati

Prijava u shop

Korisničko ime (e-mail adresa)

Lozinka

Prijavite se s vašim Facebook računom:

Spoji se putem Facebooka

Zaboravili ste lozinku?

Registracija