Imate pitanja? Nazovite nas 098 359795
košarica 0

Naš blog

​Putovanje više generacija zajedno

Nerijetko se na putovanja s obitelji odlučujemo povesti i starije članove poput bake i djeda ili tete, ujne i drugih. Grupna putovanja su jeftinija, a i dobro nam dođe još odraslih osoba koje mogu preuzeti brigu za djecu i tako svima omogućiti odmor jer svima je poznata ona kako roditeljima nakon odmora s djecom treba – odmor.

No kod putovanja više generacija zajedno dolazi i do problema kako uskladiti sve potrebe i želje različitih dobnih skupina. Baka bi možda išla na plažu, deda bi zasigurno ostao u miru u kući, a djeca zapravo ne mare, ona će se igrati, skakati, plakati, zahtijevati i sve ono što već inače rade, ma gdje god se nalazila.

Izaberite mjesto za sve

Nisu sve destinacije pogodne za sve uzraste pa svakako istražite gdje ćete putovati u multigeneracijskoj kombinaciji. No nekako su najodgovarajući europski gradovi kao nositelji kulture, ali i prekrasne turističke destinacije. Europski city break će vam biti dovoljno zanimljiv da bi imao osjećaj putovanja, a opet dovoljno poznat da biste zadržali osjećaj kućnog ugođaja.

Pauza za sve

Pobrinite se da svi imaj barem sat vremena za sebe svaki dan jer iako putujete zajedno, ne znači da svaki tren na putovanju morate provesti zajedno ili da se podrazumijeva da su djeca stalno s bakom. Ako svatko ima vremena za sebe biti će bolje društvo u onim trenucima kada ste zajedno, no često se u gužvi i tempu odmora ovo previdi pa dođe do pucanja po šavovima. Možda će baka i deda htjeti pogledati kakav muzej koji vas i obitelj ne zanima što je odlično jer kad se vrate ćete im moći ostaviti djecu na čuvanje, a vi zbrisati u romantičnu šetnju i večeru vašom odabranom europskom destinacijom.

Rutina je OK, ali umjereno

Putovanja s djecom bolje funkcioniraju ako imate zadanu rutinu, no mnogi roditelji se ulove u zamku previše planiranja jer smatraju da će samo tako stići nahraniti djecu na vrijeme, obići sve planirano i slično. Stoga kad stvari izmaknu kontroli dolazi do stresa i napetosti. Prije putovanja pokušajte prihvatiti da će managiranje puta s više generacija zasigurno u nekom trenu izaći iz rutina i da je to prilika za spontano uživanje i uspomene, a ne svađu i napetosti.

Pomirite se

Ako i dođe do nekih nesuglasica, sjetite se da ste na odmoru i pokušajte odmah ispraviti nesporazume i atmosferu jer ne želite se duriti do kraja odmora i tako svima, a najviše sebi, pokvariti odmor. Vremena za svađu s punicom imate napretek kad se vratite kući, zar ne.

Možda će vas zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

Dobitnici poklon bonova za kupovinu u našem webshopu

Kao što sada znate, otvorena je internet trgovina Mali putnici s najvećom ponudom potrepština za bebe! Kako biste isprobali naše usluge i uvjerili se u kvalitetu koju pružamo, pripremili smo nagradni natječaj.

Nastavi čitati
​Putovanje s djetetom: pregled po dobi – dio 1.

Putovanje s bebom ili malom djecom predstavlja određeni izazov. Potrebno je pomno isplanirati što sve treba spakirati, kako ih zaokupiti za vrijeme puta, kako ih umiriti na dugim avionskim putovanjima i slične stvari o kojima smo pisali. No, također p...

Nastavi čitati
​Putovanje s djetetom: pregled po dobi – dio 2.

U prethodnom blogu smo pisali o putovanju s bebama i malom djecom, odnosno o prednostima i izazovima takvih putovanja. U ovom djelu ćemo pisati o putovanju sa starijom djecom.

Nastavi čitati

Prijava u shop

Korisničko ime (e-mail adresa)

Lozinka

Prijavite se s vašim Facebook računom:

Spoji se putem Facebooka

Zaboravili ste lozinku?

Registracija