Imate pitanja? Nazovite nas 098 359795
košarica 0

Naš blog

​Savršen SKI odmor s djecom

Kao i svaki obiteljski odmor, skijanje ima svoje lijepe i svoje manje lijepe strane. Evo nekoliko savjeta koji mogu pomoći da vaše ovogodišnje skijanje s djecom ima samo lijepe strane.

Ostanite mirni

Najvažnije je da ostanete mirni. Da, biti ćete već ludi od nošenja silne prtljage (a sve će vam trebati) i koordiniranja smještaja, prijevoza, ski pasa, škole skijanja i drugog, ali zadržite prisebnost. Ako se uzrujate nesumnjivo će se to prenijeti i na vašu djecu i partnera pa će vam i naredni dani imati taj ton.

Provjerite dva puta

Prije nego izađete van ujutro, prođete svoju listu provjera ako treba i dva puta. Rukavice, šalovi, kape, naočale, ski pass, krema za sunčanje, balzam za usta itd. Gotovo sigurno će se nešto važno zaboraviti, a to ćete shvatiti tek na vučnici. Tako da, provjerite i dva puta imate li sve sa sobom.

Dajte djeci prostora

Okay je malo pokazati djeci kako i što, ali im nemojte nametati svoju tehniku. Najgore je kad na skijalištu vidite roditelje koji forsiraju djecu da odvoze stazu na baš njihov način. Skijanje je individualna vještina i svatko od nas ima svoju tehniku.

Vjerujte dječjim instinktima

Kako bi djeca naučila skijati potrebno je zapravo vrlo malo formalnih uputa. Djeca uče gledajući i oponašajući. Rijetko kada se djeci treba objašnjavati na primjer zaokret, ona će gledati druge i jednostavno se okrenuti. Svaki puta će to činiti sve bolje i bolje i ne znajući kako i zašto. Tako i u školama skijanja ćete rijetko kada vidjeti učitelja s popisom pokreta, a puno više će biti ohrabrivanja i navijanja za dijete. Tako i vi kao roditelj trebate djeci govoriti kako im odlično ide i to će biti istina.

Pratite prognozu

Ako je vrijeme loše, nemojte forsirati odlazak na skijalište uz objašnjenje kako i to treba savladati. Kasnije se djeca neće sjećati super skijanja, nego super smrzavanja, straha i neugode. Umjesto toga dan provedite na bazenima, u obilasku grada i drugim aktivnostima u zatvorenom i u štedite i sebi i djeci živaca i volje za skijanjem.

Budite fleksibilni

Ako e idete skijati s djecom, imajte fleksibilne planove. I u normalnim okolnostima djeca brzo mijenjaju svoja raspoloženja. Ako su gladna i žedna, jasno vam to daju do znanja itd. Na skijanju će sve to biti još i naglašenije. Planovi su okay, ali budite spremni da ćete ih češće morati mijenjati i prilagođavati.

Možda će vas zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

​Kada djeca trebaju početi skijati

Ako volite skijanje, vjerojatno ćete i svoju djecu voditi na skijanje i željeti uvesti u taj lijepi zimski sport. No kada su najmlađi spremni na skijanje?

Nastavi čitati
​Briga o bolesnom djetetu na putovanju

Putovanja i odmor bi trebala biti ugodna i zabavna te se nadamo kako vam ovaj članak nikada neće biti potreban, no ako se dogodi situacija da se dijete razboli dok ste na putovanju, nemojte paničariti nego budite spremni.

Nastavi čitati
Od sada iznajmite opremu za bebe i u Hrvatskoj

U Hrvatskoj do sada nije bilo mogućnosti unajmljivanja opreme za bebe. Dok je vani, posebno u Americi, uobičajeno planirati odmor i pri tom računati na unajmljivanje dječje opreme od raznih tvrtki koje se time bave, u Hrvatskoj po prvi puta nudimo ovakvu...

Nastavi čitati

Prijava u shop

Korisničko ime (e-mail adresa)

Lozinka

Prijavite se s vašim Facebook računom:

Spoji se putem Facebooka

Zaboravili ste lozinku?

Registracija