Imate pitanja? Nazovite nas 098 359795
košarica 0

Naš blog

​Savršen SKI odmor s djecom

Kao i svaki obiteljski odmor, skijanje ima svoje lijepe i svoje manje lijepe strane. Evo nekoliko savjeta koji mogu pomoći da vaše ovogodišnje skijanje s djecom ima samo lijepe strane.

Ostanite mirni

Najvažnije je da ostanete mirni. Da, biti ćete već ludi od nošenja silne prtljage (a sve će vam trebati) i koordiniranja smještaja, prijevoza, ski pasa, škole skijanja i drugog, ali zadržite prisebnost. Ako se uzrujate nesumnjivo će se to prenijeti i na vašu djecu i partnera pa će vam i naredni dani imati taj ton.

Provjerite dva puta

Prije nego izađete van ujutro, prođete svoju listu provjera ako treba i dva puta. Rukavice, šalovi, kape, naočale, ski pass, krema za sunčanje, balzam za usta itd. Gotovo sigurno će se nešto važno zaboraviti, a to ćete shvatiti tek na vučnici. Tako da, provjerite i dva puta imate li sve sa sobom.

Dajte djeci prostora

Okay je malo pokazati djeci kako i što, ali im nemojte nametati svoju tehniku. Najgore je kad na skijalištu vidite roditelje koji forsiraju djecu da odvoze stazu na baš njihov način. Skijanje je individualna vještina i svatko od nas ima svoju tehniku.

Vjerujte dječjim instinktima

Kako bi djeca naučila skijati potrebno je zapravo vrlo malo formalnih uputa. Djeca uče gledajući i oponašajući. Rijetko kada se djeci treba objašnjavati na primjer zaokret, ona će gledati druge i jednostavno se okrenuti. Svaki puta će to činiti sve bolje i bolje i ne znajući kako i zašto. Tako i u školama skijanja ćete rijetko kada vidjeti učitelja s popisom pokreta, a puno više će biti ohrabrivanja i navijanja za dijete. Tako i vi kao roditelj trebate djeci govoriti kako im odlično ide i to će biti istina.

Pratite prognozu

Ako je vrijeme loše, nemojte forsirati odlazak na skijalište uz objašnjenje kako i to treba savladati. Kasnije se djeca neće sjećati super skijanja, nego super smrzavanja, straha i neugode. Umjesto toga dan provedite na bazenima, u obilasku grada i drugim aktivnostima u zatvorenom i u štedite i sebi i djeci živaca i volje za skijanjem.

Budite fleksibilni

Ako e idete skijati s djecom, imajte fleksibilne planove. I u normalnim okolnostima djeca brzo mijenjaju svoja raspoloženja. Ako su gladna i žedna, jasno vam to daju do znanja itd. Na skijanju će sve to biti još i naglašenije. Planovi su okay, ali budite spremni da ćete ih češće morati mijenjati i prilagođavati.

Možda će vas zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

Zašto biste trebali unajmiti baby opremu za vaš godišnji odmor

Zahvaljujući povoljnim avionskim linijama više nije problem za ljetovanje odabrati i udaljenu destinaciju. Obitelji s malim bebama su donedavno ovu opciju izbjegavale jer malo dijete zahtjeva veliko pakiranje svih potrepština, od pelena do kolica. No...

Nastavi čitati
Od sada iznajmite opremu za bebe i u Hrvatskoj

U Hrvatskoj do sada nije bilo mogućnosti unajmljivanja opreme za bebe. Dok je vani, posebno u Americi, uobičajeno planirati odmor i pri tom računati na unajmljivanje dječje opreme od raznih tvrtki koje se time bave, u Hrvatskoj po prvi puta nudimo ova...

Nastavi čitati
Što beba doživljava i radi u prvome satu nakon rođenja

Dolazak bebe na svijet je unikatno iskustvo kako za bebu tako i za mamu i tatu. A kako izgledaju prve minute nakon dolaska vaše bebice? Što se događa, što beba radi? Odgovor na ta pitanja dalo je jedno istraživanje u Švedskoj u kojemu su se proučavala...

Nastavi čitati

Prijava u shop

Korisničko ime (e-mail adresa)

Lozinka

Prijavite se s vašim Facebook računom:

Spoji se putem Facebooka

Zaboravili ste lozinku?

Registracija