Imate pitanja? Nazovite nas 098 359795
košarica 0

Poštovani kupci, internet trgovina Mali putnici od 15.08.2022. prestaje s radom prodajnog dijela asortimana te više neće zaprimati narudžbe. Najam dječje opreme će i dalje ostati u ponudi. Zahvaljujemo na ukazanom povjerenju.

Naš blog

​Što možete raditi s djecom na snijegu

Zima zima e pa šta je! Ako je zima to ne znači da se morate zabarikadirati u kući i gledati kroz prozor u bjelinu koja vas zove. Zima i snijeg su izvrstan poligon za zabavu na otvorenom. Osim skijanja i sanjkanja možete raditi još svašta s vašom djecom na snijegu.

Boravak na otvorenom je dobar za zdravlje, kako za imunitet tako i za tjelesnu kondiciju, a pogotovo zimi, kada smo na snijegu, izgrađujemo tjelesnu kondiciju. Tako i vaša djeca, dok gacaju kroz visoki snijeg ili grade snjegovića zapravo imaju najbolji mogući dječji fitness koji im možete priuštiti. Stoga ako ste na destinaciji koja obiluje snijegom, vaš odmor može biti prava poslastica!

Prije nego izađete van provjerite nekoliko stvari koje su pretpostavka uživanja u snježnim radostima. Dobro obucite djecu u primjerenu odjeću i obuću, a također i sebe. Kape, rukavice, šalovi – to je obavezna oprema za snijeg. Pripazite na ozebline, pogotovo na ruke i uši koje djeca tijekom igre znaju otkriti od odjeće. Ne zaboravite na hidrataciju, kao i po vrućim danima za vrijeme fizičke aktivnosti važno je djeci davati dovoljno tekućine. Tako, sad ste spremni!

Napravite snjegovića

Zahvaljujući crtiću Frozen snjegovići nikad nisu bili popularniji. Napravite vlastitog Olafa u dvorištu. Dok djeca rolaju grude snijega vi pripremite mrkvu za nos. Napravite ih par komada, nek se nađe.

Mjehurići od sapunice

Ova zanimacija, puhanje balona od sapunice, obično je rezervirana za ljetne dane, ali jeste li kada probali puhati ih u zimi? Tijekom velikih hladnoća i na snježnoj podlozi ovo poprima novu notu zabave i fantastičnog zimskog ugođaja dok gledate kako se baloni smrzavaju na minus temperaturi.

Lopatanje

Ne, niste krivo pročitali, nismo mislili loptanje nego baš lopatanje. To je ono kada treba očistiti prilaz kući, otkopati auto, počistiti ulicu od snijega. Odlična vježba i zabava za vas i djecu, vi ćete odraditi mrski posao, a djeca će biti zahvalna što provodite s njima vrijeme na otvorenom.

Tragovima životinja

Ako ste iznajmili kakvu kućicu u prirodi onda će vas na snježnom pokrivaču dočekati mnoštvo tragova životinja, mačaka, pasa, ptica i tko zna koga još. Slijedite tragove i fotografirajte ih pa ih kasnije uz topli čaj uspoređujte s onima na laptopu kako biste znali koje ste to životinje odnosno njihove tragove vidjeli. Ovo je dvostruki dobitak – zabava na otvorenom i edukacijski moment kasnije.

Možda će vas zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

​Zašto zimi putovati u Europu?

Putovanja najčešće vežemo uz sunce, toplinu, puno svjetlosti oko nas, sjedenje na otvorenim terasama i promatranje prolaznika ili mora. Nije slučajno da najviše turista putuje upravo ljeti. Osim vremena za obitelji s djecom ljeto je pogodno jer tada ne...

Nastavi čitati
​Savjeti za putovanja koji štede vrijeme i novac

Osjećate li kako vas djeca usporavaju? Kada idete negdje s djecom to zahtjeva više vremena i energije, premda išli samo do dućana, a kamoli na putovanje. No ako na putovanju primijenite neke od ovih savjeta, možda vam ovaj puta sve bude ipak malo lakš...

Nastavi čitati
Što beba doživljava i radi u prvome satu nakon rođenja

Dolazak bebe na svijet je unikatno iskustvo kako za bebu tako i za mamu i tatu. A kako izgledaju prve minute nakon dolaska vaše bebice? Što se događa, što beba radi? Odgovor na ta pitanja dalo je jedno istraživanje u Švedskoj u kojemu su se proučavala...

Nastavi čitati

Prijava u shop

Korisničko ime (e-mail adresa)

Lozinka

Prijavite se s vašim Facebook računom:

Spoji se putem Facebooka

Zaboravili ste lozinku?

Registracija